Събота, 27 Февруари 2016 15:43

Общината ще кандидатства с проект за двора на ЦДГ „Слънце“

  Нови детски съоръжения за игра може да бъдат изградени в двора на ЦДГ „Слънце“. Проектът за тази дейност беше одобрен на последната сесия на Общинския съвет. Община Павликени ще кандидатства за финансиране с него по проект „Красива България“.

  Проектът за оформяне на двора на най-голямата детска градина предвижда изграждането на общо четири площи със съоръжения за игра. Три от тях са предмет на настоящия проект, а за четвъртото и за парковото осветление ще се търси друг източник на финансиране.

  Общината осигурява съфинансиране в размер на 35 356лв. от общата сума 64 873лв. Задължително е условието за финансов принос към проекта, а високият процент гарантира по-високи шансове за одобрение на кандидатстващата организация. С парите ще бъдат приведени кътовете в двора на детската градина в съответствие с наредбата за безопасността на детските площадки, а околното пространство ще бъде облагородено.

  В двора ще бъдат монтирани нов пясъчник, пързалка за тригодишни деца, двойна катерушка, клатушка, катерушка тип „мост“, „влакче“ и други детски съоръжения. Цялата площ ще бъде покрита със синтетична ударопоглъщаща настилка с UV защита.

 

Прочетена 984 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.