Събота, 27 Февруари 2016 15:40

Младежи се обучаваха за организиране на кампании

  Първи двудневен обучителен семинар за младежи проведе Младежката инициативна група на Павликени. Обучението е дейност по Проект „Заедно намираме решения“, който се изпълнява от сдружение „Академика – 245“, благодарение на помощта на Фондация “Работилница за граждански инициативи”. 

  Събитието бе официално открито лично от кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов. „Радвам се да видя в тази зала събрани млади хора, които искат да научат повече за успешното сътрудничество и партньорство между местната власт и младите хора, лидерството, екипното взаимодействие, ефективното общуване, разрешаването на конфликти, работата по проекти. Чрез тези умения Вие ще бъдете по-подготвени да станете активни граждани в община Павликени и да сте наясно с проблемите на местната общност. Като ръководител на общинската администрация мога да ви уверя колко важно е създаването на един силен и сплотен екип, за да вървят дейностите и общата работа наред и да завършват с успех“, каза градоначалникът. 

  Обучителният семинар има за цел да бъдат повишени знанията и компетенциите на 30 младежи, включени в Младежката инициативна група от град Павликени. По време на въвеждащото обучение те преминаха няколко важни тематични модула: екипно взаимодействие и ефективно общуване; връстници обучават връстници; организиране на кампании. Предстоят и други.

  Проектът е насочен към създаване на модел за активно детско и младежко участие в дейности в полза общността, от която са част, чрез създаване на отворена младежка инициативна група в град Павликени с участието на ученици от трите училища в града – СОУ „Бачо Киро“, ОУ „Св.Климент Охридски“ и ПГАТ „Цанко Церковски“. От участниците в МИГ се очаква да бъдат пряко и активно ангажирани към проектните дейности, след като преминат адекватно и основано на практиката обучение. Предстои да бъдат проведени цикъл от работни срещи между Младежката инициативна група и Районен съд, Бюро по труда, Дирекция „Социално подпомагане“, РУ Полиция, Община Павликени, както и кръгла маса под надслов „Заедно намираме решения”. „Радвам се, че съм част от МИГ. Вълнува ме идеята да променям и да виждам как и от мен зависи какво ще се случва в моето училище, в моя град“, сподели след обучението Валерия, една от участничките. 

 

Прочетена 1096 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.