Събота, 27 Февруари 2016 15:39

Съветниците - Георги Серафимов, БСП: „Изпитвам удовлетворение, когато постигнем добри крайни резултати“

  Общинският съветник от БСП Георги Серафимов е роден през 1973г. в Павликени. Има висше икономическо образование. Целият му професионален път е протекъл досега в ЗКПУ „Златен клас“ в павликенското село Недан. От 1998 до 2012г. работи там като главен счетоводител, а после и досега – като неин председател. Членува в БСП от 2008г. Принадлежността към тази партия е семейна традиция, твърди той. Освен това му допада социалната политика на БСП, която той последователно се стреми да прилага както в работата си като общински съветник, така и като председател на земеделска кооперация. Член e на Областния управителен съвет на Съюза на земеделските кооперации, както и на Управителния съвет на Националния съюз на земеделските кооперации в България. Избран е и в ръководството на ОФК „Павликени“. Така че обществената му ангажираност е доста висока.

  Георги Серафимов е втори мандат общински съветник. През първия си мандат оглавяваше постоянната комисия по бюджет и финанси, а сега са му поверили да ръководи две постоянни комисии – тази по административно-правни въпроси и комисията по конфликт на интереси. „Радвам се, че през миналия мандат бях част от Общинския съвет, който е свършил може би най-много работа в най-новата история на града“, заявява Георги Серафимов. Доказателство за това са редицата големи финализирани вече в града и общината проекти. Освен това той цени високо и добрия тон, който е съпътствал работата на общинските съветници през предишния мандат, липсата на излишна конфронтация, всички са се проявявали като високоотговорни и сериозни хора. Надява се, че това ще бъде основна характеристика в работата на павликенския местен парламент и през този мандат. Дори смята, че темпото и конструктивният дух на работа трябва да се засилят още повече, за да успее Община Павликени да усвои още повече средства по различните европрограми. 

  Работата на общинския съветник не е лесна, всеки месец се внасят и подлагат на обсъждане стотици страници материали, по предложените въпроси трябва да се вземат правилни решения, откъдето произтича и голямата отговорност при гласуването. „Аз съм свикнал да вземам такива решения и в работата си в земеделската кооперация, така че изпитвам удовлетворение, когато дойде ред да се радваме на добрите крайни резултати“, обяснява Георги Серафимов.

  Ръководената от него земеделска кооперация приключва с добри резултати последната стопанска година. „Получиха се високи добиви от пшеницата и ечемика – по 550 кг/дка, много добри резултати даде рапицата – по 370 кг/дка. Успешно се развива и биологично чистото земеделие, макар и като експеримент все още на неголеми площи. През миналата пролет засадените 15 декара ягоди за пръв път дадоха редовна реколта, която за радост се оказа едва ли не рекордна – по над 2,2 тона от декар. Така за една година успяхме да изплатим инвестициите в създаването на насажденията, че остана и печалба“, обобщава Георги Серафимов. Освен това чрез отглеждането на ягоди, бамя и домати през лятото кооперацията успява да създаде сезонна заетост на доста хора не само от Недан, но дори и от близките няколко села, макар и за по месец-два. Кооперацията изплати и по 50 лева на декар рента тази есен на своите кооператори.

  „Чувствам се щастлив, добре реализиращ се човек“, твърди Георги Серафимов. За това допринасят не само професионалната и обществената му ангажираност. Щастлив е и със своето семейство. Със съпругата Анета делят грижите по отглеждане на двете им деца – 12-годишната Белослава и 6-годишния Дамян. Иска те да израснат честни, добронамерени хора, да не лъжат, да бъдат любознателни и открити към света. Обича природата, но все още като ловец не е отстрелял своя голям трофей. Обича и спорта, особено футбол на малки вратички. Тази зима взе участие в някои от мачовете на победителя в общинския турнир „Червен динамит“. През почивните дни пътуват със семейството и приятели до Велико Търново, Еленския или Троянския балкан. Смята, че е добър кулинар, особено що се отнася до приготвянето на пастърма, суджук или други подобни месни деликатеси. Задължително към мезетата приготвя собственоръчно и питиетата – червено вино и домашна ракия.

 

Прочетена 2186 пъти

16 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.