Събота, 27 Февруари 2016 15:38

Съветниците - Иван Димитров обича високите скорости, но… в рамките на разумния риск

  Съветникът от ПД „Социалдемократи“ Иван Димитров е сред ветераните в Общинския съвет, това е петият му мандат. Роден е през 1957 г. в Павликени. Има висше образование – мениджър, развива частен бизнес в областта на автосервизната дейност. Три мандата е бил заместник-председател на Общинския съвет. Сега е и председател на постоянната комисия по ТСУ, благоустрояване, комунални дейности и транспорт. Вече 13 години е председател на Общинския спортен клуб по волейбол. Член е на Изпълнителния съвет на ПД „Социалдемократи“, където консултира избраните съветници и кметове на партията от цялата страна по теми на местната власт.

  Иван Димитров е сред хората, които участваха още през далечната 1989 г. във възстановяването на БСДП в Павликени. Смята, че това е партия на средната класа, че именно средната класа е гръбнакът на обществото в България, тя е носител на традициите, на културните ценности, на просперитета, тя е основният двигател за развитието на всяко общество.

  През досегашните си мандати в местната законодателна власт Иван Димитров винаги е изпълнявал активно своята роля на общински съветник, бил е със свое мнение по всички разглеждани въпроси, мнение, което винаги отстоява аргументирано и допоследно. Назад през годините по негово настояване и със съдействие на общинската администрация и останалите му колеги беше постигнато решение да се ремонтира Спортната зала в града. Пак той беше инициаторът спортните клубове в общината да се финансират и със средства от общинския бюджет – нещо, което вече се прави, и така се създават по-добри условия за спорт на децата и младежите от града. Активно съдейства преди няколко години чрез холандско дарение, организирано от Мариане ван Схайк, да се подобри легловата база в болницата.

  Като най-голяма слабост досега, допусната в общината, посочва липсата на повече инвеститори. „Все още не е късно, пропуските могат да се наваксат, но не бива повече да се бавим, защото в противен случай ще допуснем кадрите да изтекат от общината“, смята Иван Димитров. Сред приоритетите, върху които си поставя за цел да работи с колегите си в местния парламент през следващите четири години, са подобряването на инфраструктурата и на условията на живот в останалите 19 населени места в общината. Той изрежда най-неотложните за решаване проблеми: в Бяла черква трябва да се подобри водоснабдяването и да се направи канализация на града, да се ремонтират площада и стадиона, във Вишовград чакат подобряване на водоснабдяването, в Стамболово – решаване на проблема с подпочвените води, в Недан – водоснабдяването, в Батак – ремонт на улиците, всички села се нуждаят от сериозно благоустрояване. „Като общински съветници сме длъжни тези проблеми да ги включваме в Общинския план за регионално развитие, а общинската администрация да подготви проекти, които да предлага за финансиране при отварянето на съответните европрограми. Освен това обектите трябва да се включват и в поименните списъци за капиталово строителство.”

  „Работата в Общинския съвет, както и останалите ми обществени ангажименти, ми отнемат доста от личното време, но това не ми тежи, напротив, носи ми удовлетворение“, споделя Иван Димитров. Твърди, че за него политическото противопоставяне приключва в първия ден след изборите. След това смята, че всички общински съветници трябва заедно да търсят консенсус и да работят с обединени усилия за развитието на общността.

  В почивните дни обича да пътува, яхнал своята  Хонда –Варадеро 1000. Посещава почти всички рокерски събори. Има много приятели в цялата страна, сред най-добрите в Павликени са Христо Христов, Иван Радков, Колю Дамянов – за моторите, а за ските – и д-р Пламен Латев. Почитател е на високите скорости, но… само в рамките на разумния риск. Обича и морето, и планината, особено Родопите. Обича да кара ски през зимата. Има две деца и две внучета: Тифани и Дейвид, които живеят с родителите си в САЩ. Не без гордост казва, че е признат от приятелите си за майстор на барбекюто, домашното вино и ракия.

  „Открит човек съм, прям съм с хората и не бягам от срещи със съгражданите си. Търсили са ме много като общински съветник да им съдействам било за бизнес, било за земеделие, било за подобряване на някои общински наредби. Не съм отказвал на никого съдействие, казва Иван Димитров. Възможността да бъда полезен с нещо за хората винаги ми носи удовлетворение“, добавя още той.

 

Прочетена 1160 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.