Събота, 27 Февруари 2016 15:37

Общинските съветници приеха план за работата си през полугодието

  План за работата си през първото полугодие на 2016 година приеха общинските съветници. Шест редовни сесии са предвидени за периода.

  Първото заседание на Общинския съвет беше на 28 януари. Тогава беше приет планът, както и отчетът за изпълнение на Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост. Беше приета и програмата за настоящата година. Бюджетът на Общината беше приет на първата сесия. Съветниците дадоха и одобрение за кандидатстване по проект за детски площадки в ЦДГ „Слънце“.

  Отчета си за работата през изминалите шест месеца ще разглеждат съветниците на сесията на 25 февруари. Тогава кметът ще представи и годишния отчет по Програмата за управление на община Павликени за 2015г. и ще представи мандатната програма за следващите четири години. 

  Свой отчет ще представи и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Съветниците ще разглеждат също Програмата за управление на отпадъците в периода 2015 – 2020.

  Третата сесия е на 24 март. Тогава ще стане ясно как е разходван бюджетът през 2015г. На дневен ред е и приемането на отчета за изпълнението през 2015г. на краткосрочната Програма за насърчаване на използването на енергия от възобновяеми източници и Програмата за закрила на детето.

  Съветниците ще се занимават и с одобряването на проект за изграждане на довеждащ път до претоварната площадка за отпадъци край Павликени.

Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма излезе с предложение да се добави точка за изменение на Правилника за условията и реда за финансово подпомагане на спортните клубове в общината през месец март, а през месец май да се приеме програма за развитие на спорта.

  През март ще се разглежда и финансовото състояние на общинската фирма „Росица“.

  Общинска стратегия за развитие на социалните услуги в периода 2016 – 2020г. ще се приеме на априлското заседание на 21 април.

  Своя финансов отчет за 2015г. ще представи пред съветниците ръководството на МБАЛ-Павликени. На същото заседание съветниците ще одобрят и предложението за награди по случай Деня на славянската писменост и българската просвета и култура.

  Реализиращите се инфраструктурни проекти на територията на общината ще бъдат тема на отчет по време на сесията на 19 май. 

  Картбланш за кандидатстване с проект за реконструкция, модернизация и благоустрояване на Общинския пазар ще поиска администрацията от местните парламентаристи на 23 юни. Още четири проектни предложения се очаква да разгледа на същата сесия Общинският съвет. Реконструкция и модернизация на водоснабдителната мрежа на селата Недан и Стамболово, както и на уличната мрежа на шест улици в град Павликени ще се прави с проекти по Програмата за развитие на селските райони. Одобрение за това трябва да дадат съветниците на юнската сесия. Очаква се тогава да е внесен и проектът за рехабилитация на пътя между Горна Липница и Паскалевец.

  На 29 юни ще бъде тържествената сесия, на която ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Павликени“ изявен наш съгражданин.

 

Прочетена 1484 пъти

15 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.