Събота, 27 Февруари 2016 14:47

Министър Лиляна Павлова на парламентарен контрол заяви: Пътят Павликени – Сухиндол няма да се ремонтира

  Пътят между Павликени и Сухиндол няма да се ремонтира. Това заяви от трибуната на Народното събрание министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Това е една от двете важни отсечки от републиканската пътна мрежа на територията на Област Велико Търново, за чиято рехабилитация няма да бъдат осигурени средства от бюджета на МРРБ през 2016г. Това стана ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова към народния представител Мариана Бояджиева от „БСП лява България“. 

  Народният представител от великотърновски район зададе общо три въпроса към министъра, но по време на петъчния парламентарен контрол Лиляна Павлова отговори само на два от тях.

  Първият се отнася за рехабилитацията на пътя Сухиндол-Павликени, половината от който беше ремонтиран през 2014г. със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството на Пламен Орешарски. Тогава бяха напълно обновени 5,5км от трасето на стойност 2 млн.лв. Останалите над 6 км бяха предвидени за довършване още същата година. След смяната на правителството средствата не бяха отпуснати. Неремонтираната част е в много лошо състояние. По нея ежедневно преминават и ученическите автобуси от село Димча към средищните училища в Павликени. Проблемът засяга гражданите на двете общини, както и преминаващите в посока Севлиево – Свищов. За довършване е оставена по-натоварената част от трасето.

  Лиляна Павлова отговори, че за 2016г. няма да бъдат осигурени нужните 2,2 млн. лв. за довършването на този участък.

  Вторият въпрос се отнася за рехабилитацията на републиканския път между село Чешма и село Кесарево в община Стражица. 

  Без отговор остава въпросът кога ще бъде напълно рехабилитирана отсечката между селата Патреш - Горна Липница – Долна Липница. Министър Павлова не отговори на този въпрос.

  Мариана Бояджиева коментира отрицателните отговори от страна на министъра: „Тревожно е, че става дума за пътни участъци, които са в много лошо състояние, на места в окаяно, което създава сериозни затруднения за придвижване на хората, особено в тежките зимни условия. Държавата забравя, че и в тези две общини живеят хора, които съвестно плащат своите винетки и имат право да ползват качествени пътища“.

 

Прочетена 728 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.