Събота, 27 Февруари 2016 14:45

Задържаха крадци на икони в с. Михалци

  По искане на Районна прокуратура – Павликени съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на рецидивист, който повече от два месеца се е укривал след извършена кражба на икони и църковна утвар от храм „Успение Богородично“ в с. Михалци. 

  Задържаният Ивайло Д. се вмъкнал в църквата на 15.11.2015г. Помагали му Сивил С., Веско С. и Ивайло Й. Отмъкнати са 6 икони с различни размери, плащеница, 2 кандила, метален кръст и дървено сандъче за миро, собственост на митрополията. Кражбата е на стойност 200 000 лева. Другите трима участници са задържани непосредствено след деянието и им е наложена мярка задържане под стража. Под наблюдението на прокуратурата продължават действията по разследването.

  Съдът е приел за основателни доводите на прокуратурата, че са налице предпоставките за задържане под стража. От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ивайло е извършител на престъплението, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години. Съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като след кражбата повече от два месеца се е укривал от органите на МВР. Обявен е за общодържавно и местно издирване. При залавянето му е оказал съпротива. Осъждан е многократно и деянието, за което е привлечен като обвиняем, е извършено при условията на опасен рецидив.

 

Прочетена 820 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.