Събота, 27 Февруари 2016 14:17

Съветниците - Мирослав Маринов, ГЕРБ: „Няма да сме опозиция, а коректив на местната власт“

  Мирослав Маринов е председател на общинската структура на ГЕРБ Павликени и шеф на групата съветници от ГЕРБ в Общинския съвет. В местния парламент е вече трети мандат. Оглавява Постоянната комисия по общинска собственост и земеделие, член е и на Икономическата комисия.

  Роден е през 1957 г. в Тополовград, но детските му години минават в родното село на баща му Недан. Завършил е английската езикова гимназия в Русе и Аграрния университет в Пловдив. Започнал е трудовата си дейност като агроном в АПК Павликени, след промените развива частен бизнес в областта на земеделието. Семеен, има две дъщери и трима внука.

  Мирослав Маринов е сред учредителите на партия ГЕРБ в България през 2006 г. „Реших да участвам в изграждането и работата на тази партия, защото тя е за промените и срещу статуквото и инертността в политическия и обществения живот в страната“, споделя той. Отчита като свое и на колегите си от групата в местния парламент постижение засиленото актуване на общински земеделски земи през изминалия управленски мандат. „Доскоро кой знае защо общинската администрация не обръщаше нужното внимание на тези земи, но по наше настояване те вече почнаха да се актуват като общинска собственост. Общината притежава около 60 000 декара такива земи, разбира се, не всичките са достатъчно атрактивни и производителни. Досега са актувани като общинска собственост около 26 000 декара, а ползата на Общината от това е около 360 000 лева, събрани от наеми върху тях“, отчита Маринов.

  „Групата на общинските съветници от ГЕРБ сме имали и ще продължим да имаме конструктивно поведение в местния парламент, твърди Мирослав Маринов. Ние няма как да сме в опозиция нито на кмета, нито на общинската администрация. Още повече че участваме в управлението на Общинския съвет чрез нашия председател, г-жа Ваня Антонова. Ние ще бъдем коректив на изпълнителната власт. Проведените досега 5-6 сесии показват, че сме гласували „за“ и сме подкрепили всяко рационално предложение на общинското ръководство, което е в полза на града и общината“.

  Като приоритет в работата на общинските съветници от ГЕРБ през този мандат Мирослав Маринов посочва актуализирането на редица общински наредби като тази за опазване на селскостопанската продукция, която звучи вече твърде архаично, наредбата за разпореждане с общинската собственост, правилника за настаняване в общински жилища, както и субсидирането на общинските спортни клубове. Наложителна е актуализация и на наемите. Смята, че усилията на общинската администрация през този мандат трябва да се насочат изключително върху подобряването на инфраструктурата, както и да се обърне по-голямо внимание на съставните населени места в общината. 

  Мирослав Маринов се смята за добре реализирал се човек, който няма причини да не е щастлив. „Поставям си разумни цели, полагам усилия да ги постигна и се радвам на резултатите от това, обобщава той. А когато си заобиколен и с добри приятели, от това по-добро няма“, твърди той, като изрежда сред най-близките до него хора д-р Пламен Латев и д-р Здравко Меченски. Другата причина да се чувства щастлив е неговото семейство – съпругата, дъщерите и особено тримата внука. За тях той казва, че иска да израснат честни, коректни и борбени хора. По празниците винаги младите, които живеят във Велико Търново, се прибират в Павликени. На Коледа са били десет души вкъщи. „Съпругата ми готви през делниците, а празничната трапеза винаги поемам аз, хвали се общинският партиен лидер. Не съм се учил на кулинария, иде ми отвътре. Разпускам, като се развъртя из кухнята. Специалист съм по печените меса…“

  Той е и ловец, и риболовец, но сякаш напоследък няма много време за тези занимания. Любознателен е, обича срещите с новите светове, непознатите хора и природа и затова е страстен пътешественик. Бил е почти по цялото земно кълбо, ако това все пак е възможно – в Япония, Китай, Заир, Кения, из Европа… От видяното досега най-силно го е впечатлило чувството за безусловен ред при японците и способността да бъдат щастливи от нищото у заирците.

 

Прочетена 805 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.