Понеделник, 17 Декември 2012 21:39

Община Павликени получава 5,5млн.лв. за ремонт на пътища

  5 492 080лв. получава Община Павликени за реконструкция и рехабилитация на 15км общинска пътна мрежа. Договорът с Държавен фонд „Земеделие” беше подписан преди броени дни от кмета инж.Емануил Манолов в София. Финансирането е по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 и покрива 100% от разходите по проекта.
  Проектът „Повишаване на жизнения стандарт на жителите на Община Павликени чрез подобряване на съществуващата пътна инфраструктура” е по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и цели да подобри условията за живот в района, като се обнови достъпът до модерна и безопасна транспортна инфраструктура между град Павликени и селата Бутово, Върбовка, Димча, Карайсен и Недан. Подобряването на пътищата е и основен фактор за привличане на инвестиции, задържане на младите хора, усъвършенстване на бизнес средата и възможността за развитие на туризъм.
  Ще бъдат рехабилитирани три отсечки - по трасето Бутово - Недан – Павликени и по направленията Бутово – Върбовка - Димча и Карайсен - Сломер – Батак. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.
  Проведено беше и обществено обсъждане за издаването на общинска гаранция – запис на заповед от кмета на община Павликени, което е изискуемо с оглед искането за авансово плащане по проекта.

Прочетена 1372 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.