Понеделник, 17 Декември 2012 21:30

Нов проект на училищно настоятелство „Заедно за децата”

  Училищното настоятелство „Заедно за децата” при СОУ „Бачо Киро” беше одобрено за ново финансиране в размер на 10 298лв. от Програма „Знания за успех” на Фондация „Работилница за граждански инициативи” с проект на тема „Информационен и кариерен център”, който да бъде изграден в училищната библиотека.
  Основната цел на проекта е обновяване и превръщането й в по-гостоприемно и привлекателно място с подобрени възможности за професионално ориентиране и кариерно развитие. Освен това се предвижда разширяване дейността на библиотеката в помощ на кариерното информиране и консултиране, повишаване на информационната култура на учениците и ползването на информационните ресурси като условие за по-качествено образование и професионално ориентиране.
  Предвидените дейности и резултати съвпадат с основната цел на програмата, а именно – да се представят нови възможности за развитие на децата и младежите чрез включването им в инициативи, подпомагащи тяхното представяне в училище, придобиване на нови знания и умения и ангажиране с дейности, които са полезни не само за самите участници в програмата, но и за общественото развитие. В рамките на проекта се предвижда да бъде направен ремонт на помещението, да бъдат закупени нова компютърна техника и мебели, като начало на основно модернизиране на библиотеката на СОУ „Бачо Киро”.

Прочетена 1604 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.