Понеделник, 17 Декември 2012 21:26

233 души изследваха нивата на кръвната си захар по повод Световния ден на диабетика

Кръвната си захар измериха 233 души в Павликени Кръвната си захар измериха 233 души в Павликени Клуб на диабетика - Павликени

  Със своя инициатива членовете на клуб „Диабетик” в Павликени отбелязаха Световния ден на диабетика 13 ноември. Те организираха безплатни тестове за нивото на кръвната захар на жителите на града и на 12 села в общината.
  233 души са изследвани при първата по рода си инициатива. Мобилен екип обиколи населените места и направи теста за кръвна захар на всеки желаещ. Посетителите бяха на възраст между 29 и 81г. 132 души изследва мобилният екип в селата и 101 в града. На 39 души бяха отчетени повишени стойности на кръвната захар.
  Мероприятието се проведе със съдействието на кмета инж.Емануил Манолов.
  В същия ден в лекционната зала на НЧ „Братство-1884” представители на клуба изнесоха и лекция „Диабет. Профилактика. Лечение”. Всички присъсващи получиха брошури с информация за болестта, предоставени от РЗИ. Офталмологът д-р Цярова разясни отражението на диабета върху зрението и проблемите с ретината, които могат да настъпят от усложненията при болестта.

Прочетена 1277 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.