Неделя, 08 Ноември 2015 19:15

Спортни обекти за почти 7 млн. лв. бяха построени в Павликени

Модерен покрит плувен басейн, обновен градски стадион, нови тенис кортове и фитнес площадки в четири населени места бяха създадени в общината. Изграждането им е по проект “Спорт, пълноценен отдих и развлечения на територията на община Павликени – СПОРТ Павликени”. Договорът е на стойност 6 915 134,00 лв. Сумата е изцяло поета от Програмата за развитие на селските райони, а Община Павликени има единствено нефинансов принос.

В спортен комплекс „Йордан Петров - Графа” беше изграден покрит плувен басейн, реконструирани два тенис корта и игрище за мини футбол, както и частично бе изградена ограда на комплекса.

Реконструкцията на градския стадион „Ганчо Панов” обхвана съществуващата хижа, която беше преустроена в спортно общежитие. Бяха изградени съблекални, бяха подменени седалките на стадиона, както и реконструирана оградата на комплекса. 

Изградени бяха площадки за спорт и отдих в град Бяла черква и селата Недан, Карайсен и Върбовка.

Това е най-мащабният проект в спортната инфраструктура, изпълняван с европейски средства на територията на община Павликени. Основната му цел е осигуряването на устойчиво развитие на община Павликени, повишаване на жизнения стандарт на населението на общината и подобряване на селищната среда посредством развитие на социалния туризъм чрез създаване на условия за спорт, отдих, туризъм и развитие на младежките дейности.

 

 

 

Прочетена 1593 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.