Неделя, 08 Ноември 2015 19:11

Два златни и два сребърни медала за клуба по карате киокушин на Павликени

Състезателите по карате киокушин от Павликени отново доказаха своята отлична спортна форма като завоюваха четири медала на Държавното първенство по дисциплината за юноши и девойки младша и старша възраст, което се проведе преди два дни в зала „Арена“ в Самоков. И тримата състезатели, с които се представи павликенският клуб, спечелиха призови места. Йоана Кирилова беше неотразима и в двете дисциплини – ката и кумите до 45 кг, и остави съперничките си след себе си, което й донесе два златни медала. За силата на павликенските състезатели достатъчно красноречиво говори и фактът, че на финала в категория кумите играха двете представителки на Павликени – Йоана Кирилова и Тереза Давидова, като втората остана със среброто. Третият състезател Иван Георгиев също се представи достойно на това състезание като завоюва сребърен медал в дисциплината кумите в категория до 45 кг. 

Павликенският отбор се класира на четвърто място по броя на спечелените медали от общо 26 клуба, участвали в това състезание. Треньорът на павликенските каратисти Боян Ангелов не скри огромната си радост от поредното завоевание на неговите възпитаници. „Искам да благодаря на тези младежи, които тренираха цяло лято, за да са в добра спортна форма на това състезание, каза за „Павликенски глас“ Ангелов. Благодарен съм и на Община Павликени и лично на кмета инж. Емануил Манолов, който откликва на всяка наша молба за помощ и благодарение на който за състезателите бяха осигурени прекрасни условия за тренировка.”

Състезателите от клуба продължават своята всекидневна работа, защото предстоят нови предизвикателства. Отборът ще участва през ноември в предстоящия международен турнир по карате киокушин, който ще се проведе в Шумен. „Амбициите ни са да се представим с осем състезатели”, съобщи треньорът Боян Ангелов.

 

Прочетена 912 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.