Неделя, 08 Ноември 2015 19:08

Инж.Емануил Манолов заби на една сцена с „Диана експрес“ в Павликени

Кметът рокаджия инж.Емануил Манолов отново взриви публиката в Павликени. Той излезе на една сцена с култовата българска рокгрупа „Диана експрес“.

В града на розите и хубавите хора се проведе традиционният концерт „Рок за Павликени“. На една сцена излязоха местната рок група „Нойз“, в която на баса свири кметът Манолов, и любимците на цяла България от „Диана експрес“.

„Казах си, че аз съм рокаджия по душа и ще поканя тази група, която аз самият много харесвам. А съм сигурен, че и всички в Павликени обичат! Една от емблематичните групи на българския рок, чиито песни знаем всички!“, каза в началото на концерта инж.Манолов.

Над два часа павликенчани пяха обичаните хитове „Блус за двама“, „Душа“, „Северина“, „Наследство”. Инж.Манолов гарантира, че концерти от подобен ранг ще се организират по-често в Павликени.

През първия успешен мандат на инж.Емануил Манолов в Павликени беше планиран мащабен календар със събития от всички жанрове на изкуствата. Редица концерти, сред които дори и оперетни заглавия, арт пленери, пресъздаване на фолклорни традиции и фотографски изложби бяха осъществени по инициатива на Община Павликени.

Японски майстори показаха калиграфия, беларуски певци пяха местен фолклор, а тибетски обредни предмети бяха изложени в музея. 

Емблематични за града са Празникът на яйцето, който всяка година събира хиляди гости на града на 1 май, както и Международният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Нека да е лято!“. Павликени е домакин и на фестивала за деца с таланти от социалните домове „Като звездите“.

На Античния керамичен център по традиция се организира арт пленерът „Павликени и светът“, чрез който местни творци и художници от Финландия, Япония и други рисуват заедно.

„Културата е водещ приоритет за нас, затова чрез над 200 културни събития годишно в Павликени и населените места допринасяме за запазването на традициите, засилване на родолюбието и отваряне на прозореца към света за нашите граждани“, заяви инж.Манолов.

 

Прочетена 825 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.