Вторник, 27 Ноември 2012 11:32

Официално откриване на моста на р.Негованка между селата Мусина и Русаля

  Реконструирания мост на р.Негованка между селата Мусина и Русаля беше открит с официална церемония вчера. Лентата прерязаха областния управител проф.д-р Пенчо Пенчев и кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов, а архимандрит Георгий освети съоръжението.
  На церемонията присъстваха още председателя на Общински съвет Павликени – инж.Дончо Дончев, директорът на Областно пътно управление инж.Петя Каразахова, представители на фирмата-изпълнител – „Трансстрой-Варна” АД, зам.-кметът на Община Павликени инж.Венцислав Иванов, кметовете на селата Мусина и Русаля – Христо Минчев и Сашо Начев, както и много жители на двете населени места.
  Възстановяването на мостовото съоръжение стана възможно с безвъзмездно финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет в размер на 255 560лв., отпусната с решение номер 4 от 19 април 2012г.
  Изпълнител на строителството е фирма „Трансстрой-Варна” АД. Договорът за строително-монтажните работи е сключен на 4 септември 2012г.
  Възстановена е падналата част – пристройка от монолитни устои и стоманобетонови греди към съществуващия сводов каменен мост, положена е обща пътна плоча и нова асфалтова настилка с дължина около 120м. Изградени са стоманобетонови стени, които подпират насипите на пътя и са положени 90 бр. габиони по бреговете на река Негованка. Направени са нови парапети на моста, уширени са банкетите на пътя.
  Гаранционният срок за реконструирания мост е 6 години.
  „Пропадането на моста създаде проблем, за чието решение незабавно потърсихме пътища. Още повече, че ние обещахме на нашите жители, че през този мандат ще могат да разчитат на надеждни пътища и връзки между населените места.
  Още от първия ден след инцидента с моста над р.Негованка, Община Павликени задвижи процедурата да получим средства за възстановяването на този толкова важен обект”, каза в речта си кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов. Той благодари на изпълнителите за качественото и в срок строителство и пожела на жителите на двете села здраве и дълги години да посрещат добри гости през новооткрития мост.

Прочетена 1475 пъти Последно променена в Понеделник, 17 Декември 2012 21:44

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.